Hoe werken we?

Via de contactpagina kunt u een offerte opvragen voor de reiniging van uw zonnepanelen. Na een akkoord op de offerte kunnen we direct en in overleg een afspraak inplannen. Na oplevering van de werkzaamheden ontvangt u van ons de factuur per e-mail.

Eventueel kunt u met onze medewerker direct een meerjarig onderhoudsplan bespreken. Iedere installatie vereist namelijk een andere frequentie van onderhoud. Daarnaast biedt een onderhoudscontract zekerheid en continuïteit van de opbrengst.

Voor de uitvoer van de werkzaamheden maken wij gebruik van ons eigen
osmose-systeem. Dit filtersysteem zet gewoon kraanwater razendsnel om in
gedemineraliseerd water. Gedemineraliseerd water is vrij van kalk en andere mineralen waardoor u een vlek- en streeploos resultaat krijgt.

Daarnaast heeft osmose water een hoog oplossend vermogen waardoor vuil
snel wordt afgevoerd en geen schoonmaakmiddelen nodig zijn. De robot verplaatst zich op rubberen rupsbanden en heeft twee roterende borstels speciaal ontworpen voor zonnepanelenreiniging. Het gewicht van de (gecertificeerde) robot blijft ruim onder de toegestane maximale belasting van zonnepanelen.

De robot wordt met een hoogwerker op uw installatie geplaatst. Indien de installatie niet bereikbaar is met een hoogwerker kan de robot in meerdere delen gemonteerd worden op uw dak middels een ladder en/of steiger. Wij verliezen hierbij de wettelijke bepalingen m.b.t. werken op schuine/platte daken niet uit het oog.

Aangezien de robot een zekere hoeveelheid water nodig heeft om de panelen te reinigen en wij een beperkte hoeveelheid water mee kunnen nemen in de bedrijfswagen, is een stroom- en wateraansluiting op maximaal 50 meter afstand van de zonnepanelen in veel gevallen een vereiste. Heeft u deze aansluitingen niet, bijvoorbeeld in geval van een afgelegen zonnepark of drijvende installatie, dan zoeken wij naar een passende oplossing.

In het geval van manuele reiniging (tot 100 zonnepanelen), zowel particulier als zakelijk, reinigen wij de zonnepanelen met onze carbon telescoopstelen. Ook bij deze werkwijze gebruiken wij speciaal ontworpen borstels en uitsluitend gedemineraliseerd water. Een stroom- en wateraansluiting is bij deze kleinere projecten doorgaans niet nodig; wij hebben dan voldoende water bij ons om een dag zonnepanelen te reinigen.

zonnepanelen doetinchem schoonmaken

Kan ik u ergens mee helpen?

We reageren binnen 24 uur!

Vraag een offerte aan voor het schoonmaken van uw zonnepanelen